Eufemiano Fuentes, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Ciclisme

La justícia absol Eufemiano Fuentes i permet la identificació dels esportistes implicats en l'"operació Port"

Fuentes havia estat acusat d'organitzar una xarxa de dopatge en el ciclisme, però el seu recurs ha prosperat. Encara que s'identifiqués els esportistes implicats, els casos han prescrit.

Actualitzat

L'Audiència Provincial de Madrid ha absolt el metge Eufemiano Fuentes i el preparador físic José Ignacio Labarta, que havien estat condemnats per haver creat una xarxa de dopatge en l'anomenada "operació Port". Paral·lelament, ha decretat l'entrega de les bosses de sang requisades a l'Agència Mundial Antidopatge, la Unió Ciclista Internacional i el Comitè Olímpic Italià.

Segons la sentència, la sang que es va fer servir per a les transfusions als pacients de Fuentes no és un medicament i, per tant, la conducta dels dos acusats no es pot considerar un "delicte contra la salut pública", que se'ls va imputar en primera instància.

Fuentes havia estat condemnat a un any de presó i quatre d'inhabilitació i Labarta a quatre mesos de presó i inhabilitació després d'un procés que ha durat més de set anys. La pena de l'audiència ja no pot ser recorreguda.

El fet que l'Audiència hagi decidit entregar a les autoritats esportives internacionals les bosses de sang requisades, que estan congelades en un laboratori de Barcelona, permetrà identificar els esportistes implicats en el cas. La majoria de casos, però, estan prescrits i, per tant, no hi haurà sancions esportives per als culpables.

Anar al contingut