Barça

La junta directiva del Barça fa oficial el 13 de juny com a data de les eleccions a la presidència

Aquest divendres ha quedat definit el calendari que regirà la celebració de les eleccions a la presidència del Barça. Després de la reunió de la junta directiva que s'ha celebrat a les instal·lacions del club, s'ha decidit que el 13 de juny sigui la data definitiva dels comicis i també s'ha elaborat el calendari electoral. Segons ha informat el secretari de la junta, Josep Cubells, el 10 de maig es publicarà la convocatòria de les eleccions. Els precandidats podran començar a recollir les 2.095 signatures necessàries per passar el tall a partir del 17 de maig, un dia després de l'últim partit de Lliga a l'estadi, i el 3 de juny es farà la proclamació oficial dels candidats definitius que concorreran a les eleccions.

Actualitzat
El camí cap a les urnes serà intens a partir de llavors. El dia 14 de maig tindria lloc el sorteig dels membres de la junta i també els de la mesa electoral. Dos dies després se celebraria l'acte de constitució d'aquests dos organismes. De cara al dia 17 i fins al 21 de maig s'exposaria el cens i també les reclamacions que hi pugui haver contra aquest cens electoral. La resolució d'aquestes possibles reclamacions, així com l'aprovació del cens definitiu, es concretarien el dia 24.

El període per a la presentació de les diferents candidatures queda establert entre el 25 de maig i l'1 de juny, i es proclamarien, després de comprovar les firmes, el dia 3 de juny. Per ser candidat el nombre mínim de firmes que cal presentar és de 2.095. La campanya electoral, doncs, tindrà lloc entre el 4 i l'11 de juny. El dia 12 serà de reflexió i, ja el 13, se celebraran les eleccions.

Amb aquest calendari electoral, els precandidats a les eleccions a la presidència del Barça no podran recollir signatures de suport en un dia de partit al Camp Nou. La junta directiva del club blaugrana ha pres aquesta decisió per desvincular el procés de la marxa del primer equip, i obrirà el període de recollida de suports després de l'últim partit a l'estadi. Això, evidentment, perjudicarà les precandidatures menys potents, que tampoc disposen del cens electoral.

La cursa electoral

Falta un mes i mig perquè el soci blaugrana pugui triar nou president, nova junta directiva, però la majoria d'aspirants ja fa dies que envien missatges i propostes de futur. Sandro Rosell és el que s'ha mostrat més reservat, en contrast amb rivals directes com Jaume Ferrer o Agustí Benedito. També lluitaran per la presidència blaugrana Jaume Guixà, Alexis Plaza -el representant del sector més jove- i Santi Salvat, l'home que té el suport de Josep Maria Minguella i Jordi Medina. L'últim a incorporar-se a la cursa electoral és un altre exvicepresident de Laporta, Marc Ingla, que porta a la seva llista Ferran Soriano, Albert Vicens i possiblement Alfons Godall.

Segons el calendari que ha decidit la junta actual, el 10 de maig es convocaran oficialment les eleccions. El dia 14 se sortejaran els membres de la junta i de la mesa electoral, que quedaran constituïts dos dies després, el 16 de maig. A partir del dia 17 quedarà exposat el cens, el dimarts 25 de maig es presentaran les candidatures (les que hagin passat el tall de les 2.095 signatures que les avalin), i finalment el 3 de juny es proclamaran els candidats definitius després de comprovar les firmes. A partir d'aquí, campanya electoral dels finalistes del dia 4 al dia 11, jornada de reflexió i eleccions a la presidència el diumenge 13 de juny.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut