Atletisme

La jornada matinal a l'Estadi Olímpic deixa la classificació de Quiñónez i l'eliminació de Bitxkov

Nou matí de rondes classificatòries a l'Estadi Olímpic amb cara i creu per als participants catalans. El corredor de 110 metres tanques Jackson Quiñónez ha aconseguit la classificació per a les semifinals de la prova després de quedar tercer de la seva sèrie, amb un temps de 13.78. Un altre català, el saltador de perxa Igor Bitxkov, ha quedat eliminat després de no superar els 5,65 metres necessaris per passar a la final. Bitxkov, que té la seva millor marca personal en 5,50, ha fet tres nuls amb el llistó a 5,30. El decatleta Agustí Fèlix, per la seva banda, ha començat la darrera jornada del decatló, que s'acaba aquest vespre amb la prova de 1.500 metres (a les 21.10). Fèlix ha estat quart a la prova de 110 tanques i ha fet 41,93 al llançament de disc.

Actualitzat
Més eliminacions estatals
Els dos companys de selecció de Quiñónez, Francisco Javier López i Felipe Vivancos, no han estat capaços d'acompanyar el català a les semifinals. El primer ha quedat últim (14.15) en una sèrie dominada pel britànic Andy Turner (13.48) i marcada per la desqualificació per sortida falsa de l'actual campió d'Europa, el letó Stanislav Olijar. Vivancos, amb un 13.82 en la sèrie en què també participava Petr Svoboda, no n'ha tingut prou per seguir endavant. En triple salt femení, la madrilenya Patricia Sarrapio, amb alguns problemes físics, tampoc ha aconseguit passar (13,21 en el seu únic salt).

Més espanyols i finals a la tarda
Aquesta tarda es disputaran les finals de salt d'alçada (a les 18.30) i el triple salt masculins (19.40) i de la javelina (20.40) i els 100 metres femenins (21.45). Les opcions espanyoles de medalla es concentren en Mercedes Chilla. En les diverses rondes de classificació, també trepitjaran la pista Jesús España, Alemayehu Bezabeh i Sergio Sánchez en 5.000 metres, Digna Luz Murillo als 100 i Luis Alberto Marco, Kevin López i David Bustos a la semifinal dels 800.

Lemaitre torna a la feina
Només catorze hores després de guanyar l'or als 100 metres, el francès Christophe Lemaitre ha començat aquest matí el seu camí a la medalla en els 200 metres. La nova sensació de l'atletisme europeu s'ha classificat per a la següent ronda després de guanyar la segona sèrie amb una marca de 20.64.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut