Guillem Vives ha guanyat la partida als bases rivals (acb Photo / D. Grau)
bàsquet

Tercera jornada ACB | El Joventut asseca el Baskonia (72-61)

Amb una gran defensa i un Ante Tomic absolutament dominant, el Joventut ha guanyat clarament el Baskonia a l'Olímpic. Això, el dia en què el BAXI Manresa ha aconseguit la pallissa més gran de la seva història en l'ACB

La temporada passada el Joventut es va mostrar tou en defensa en massa partits. Avui ha demostrat que l'equip pot ser temible també en aquest aspecte. Mentalitat defensiva i un Guillem Vives anul·lant els bases rivals. La Penya ha desarticulat el Baskonia en un duel d'absències de talents en els dos equips –Bassas, Paul i Giedraitis, per exemple.

Al descans, l'equip d'Ivanovic només havia anotat 24 punts. I els verd-i-negres en tenien 11 de renda. Un coixí que s'ha mantingut durant tota la segona part. Perquè el Joventut ha jugat sempre concentrat, no ha tingut moments de desconnexió. I perquè Tomic ha impartit un mestratge en punts i sobretot, en distribució - 5 assistències, a més de 15 punts i 6 rebots. La resta de pivots de l'equip, ho han agraït.

Un Manresa de rècord

Els primers 17 minuts del BAXI a Sevilla han estat de traca. 51 punts, amb una circulació de pilota com la dels millors partits de la temporada passada. No semblava que l'equip hagués canviat més de mitja plantilla. Evidentment el Betis de Joan Plaza havia d'intensificar la defensa. Els manresans han deixat de passar-se bé la pilota, i les pèrdues i els grans minuts de l'aler-pivot Vitto Brown, han deixat la diferència al descans en 13. Havia arribat a ser de 24.

Dani Pérez ha fet rutllar, i de quina manera, el BAXI (acb Photo / F. Santiago)

5 minuts sense anotar, però els de Pedro Martínez s'han tornat a connectar. Amb el lideratge de Dani Pérez han aconseguit un parcial de 0 a 12 que ha desmuntat els locals - ja no s'han tornat a aixecar. I els bagencs, amb Pérez i Francisco exhibint-se en la distribució, han sumat la primera victòria amb una humiliació sobre el rival. De 42, una diferència insòlita en la història manresana en l'ACB.

La tercera del Barça, gens fàcil

El Barça ha superat un combatiu Breogán per 78-69 i ha sumat la tercera victòria de la temporada en la Lliga ACB. Una gran versió de Mirotic amb 22 punts ha permès imposar-se a un conjunt gallec que ha donat la cara en tot moment.

Mirotic, durant el partit contra el Breogán
Mirotic, durant el partit contra el Breogán (FCB)

El Barça ha agafat un màxim avantatge de 12 punts a l'inici del segon quart amb un triple de Kyle Kuric, però el Breogán ha remuntat a poc a poc fins a col·locar-se a un sol punt en el començament de l'últim quart. Els de Jasikevicius han acabat segellant la victòria amb un gran tram final de Higgins i gràcies a la quantitat de tirs lliures respecte el seu rival: 23/28 el Barça i 5/8 el Breogán.