Lieke Martens, en una imatge recent (Reuters)
Futbol

La inusual clau per a la renovació de Lieke Martens

El Barça ajuda a buscar un equip prop de Barcelona per a la parella de la internacional neerlandesa

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça femení podria perdre dues de les jugadores que acaben contracte: les davanteres Lieke Martens i Jennifer Hermoso. En el cas de Martens, el principal obstacle no és econòmic ni purament esportiu, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. 

La continuïtat de la internacional neerlandesa està supeditada al fet que la seva parella i actual porter de l'Sparta de Rotterdam, Benjamin van Leer, pugui trobar un equip a prop de Barcelona. Van Leer, de 30 anys, ha passat per equips filials del PSV o Ajax però ha jugat partits a la màxima categoria neerlandesa amb equips com el Roda Kerkrade o el NAC Breda. 

El Barça ha pres part activa en la recerca d'un destí per a Van Leer i ha sondejat opcions com el Girona i el Nàstic. L'opció de l'Andorra, que la temporada vinent jugarà a Segona després d'aconseguir l'ascens, és per ara la més avançada. En aquest sentit es podria dir que Gerard Piqué, propietari de l'equip del Principat i un dels capitans del Barça masculí, pot tenir incidència en la continuïtat de Martens.  

Però el club blaugrana té competència externa en el seu intent de comptar amb la internacional neerlandesa. segons informen mitjans francesos, el PSG estaria prop de convèncer-la. En aquest cas, haurien complert amb el requisit demanat per la jugadora i haurien trobat un destí per a Van Leer prop de París.  

Hermoso, més fora que dins

Hermoso té ara per ara més números de marxar que no pas de quedar-se al Barça. Les seves opcions de renovar passen en part pel que faci Martens, i pel fet que cap relleu de garanties acabi fitxant per l'equip blaugrana. En aquest sentit, una de les jugadores que més sonaven per reforçar l'atac blaugrana, la neerlandesa Vivianne Miedema, va anunciar recentment la seva renovació per l'Arsenal.  

Anar al contingut