NBA

La influència de Guardiola en el 18è anell de l'NBA dels Boston Celtics

El de Santpedor ha col·laborat amb Joe Mazzulla, tècnic dels Celtics, en l'estratègia que els ha portat a coronar-se campions de l'NBA 2024

Redacció Esport3Actualitzat

El món de l'esport evoluciona molt ràpidament i es caracteritza per la innovació contínua. L'intercanvi d'idees entre disciplines podria ser una d'aquestes noves estratègies d'èxit. En seria una mostra el paper de Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, en la reconquesta del tron de l'NBA per part dels Boston Celtics.

Joe Mazzulla, entrenador dels nous reis de l'NBA, ha revelat la influència de Guardiola en el plantejament tàctic dels Boston Celtics

"Dallas té una de les defenses més intel·ligents. Vam haver de ser creatius per contrarestar-los. El Pep em va ajudar en les transicions i en com moure els nois."

Joe Mazzulla insisteix que el joc està connectat, que defensa i atac s'interrelacionen més del que sembla, una lliçó que diu que ha après de Guardiola, i subratlla la importància de la creativitat i l'adaptació al bàsquet, especialment quan s'enfronten a defenses tan complexes com la dels Dallas Mavericks.

La presència de Guardiola a les finals

La connexió entre Guardiola i els Celtics es va fer evident amb la presència del tècnic del Manchester City al primer partit de les finals de l'NBA. La visita de Guardiola no va passar desapercebuda i va generar una gran expectació entre els aficionats dels dos esports. La seva assistència va ser vista com un suport a l'estratègia de Mazzulla i un reconeixement a l'intercanvi de coneixements entre futbol i bàsquet.

La influència de Guardiola en el joc dels Celtics revelaria la tendència de com jugadors i entrenadors europeus cada vegada tenen més presència en la màxima competició del bàsquet mundial.

ARXIVAT A:
Guardiola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut