Édouard Mendy, abans d'un partit amb el Chelsea (Reuters)
Futbol

La increïble carrera d'Édouard Mendy: de l'atur a la final de la Champions

Ara titular indiscutible amb els "blues", després de deixar Kepa en la suplència, l'internacional senegalès va estar a punt de plegar per falta d'ofertes

Redacció Esport3Actualitzat

Édouard Mendy és inamovible a la porteria del Chelsea des que va arribar al club londinenc i ha deixat en la suplència un discutit Kepa  Arrizabalaga, el porter més car de la història (80 milions d'euros).

El porter francosenegalès va arribar el setembre passat, amb 28 anys i avalat per una temporada notable al Rennes. Mendy, a punt de jugar la final de la Champions amb els "blues", està ara en el millor moment de la seva carrera. Una carrera tan accidentada que va estar a punt d'acabar en el més pur anonimat quan, amb 22 anys, Mendy ja havia abandonat el professionalisme després de passar pel modest Cherbourg i es va quedar a l'atur. Així ho explicava ell mateix a Le Parisien:

"Un agent em va deixar penjat. Tenia tota la confiança en ell i em va dir que em fitxarien a Anglaterra, que tingués paciència. Va passar l'estiu, li vaig trucar i no em responia. Em vaig quedar sense equip. M'entrenava en solitari, esperant una oportunitat, però aquell moment també em va ajudar a veure les coses en perspectiva."

Estava a punt de donar per acabada la carrera i acceptar l'oferiment d'un amic de treballar en una botiga de roba a la seva ciutat natal, Le Havre, quan li va sorgir l'oportunitat d'anar al filial de l'Olympique de Marsella i tornar a jugar amb regularitat. Allà el va localitzar el Reims, que li va donar l'oportunitat de debutar a Primera. Després de tres anys a l'equip de la Xampanya, on es va consolidar, va fitxar pel Rennes i la seva actuació va despertar l'atenció del Chelsea, que el va fitxar l'estiu següent per 25 milions d'euros.

Anar al contingut