Joan Laporta, Mateu Alemany i Rafael Yuste en una imatge d'arxiu
Barça

La història d'un final de mercat caòtic: Griezmann va deixar de ser blaugrana a les 23.58

Antoine Griezmann va protagonitzar l'operació més important del mercat d'estiu. Aquesta és la història d'una jornada frenètica.

Xavi TorresActualitzat

El dia va començar amb la intenció del Barça d'intercanviar Griezmann per Joao Félix. A l'Atlètic de Madrid li interessava l'operació des del punt de vista esportiu -el Cholo Simeone n'era el principal valedor-, però no tant des de l'econòmic.

El conseller delegat i un dels màxims accionistes del club, Miguel Ángel Gil Marín, no va autoritzar el president Enrique Cerezo a fer l'intercanvi jugador per jugador ja que la diferència de salaris perjudicava els interessos del seu club. A més, aprofitant les seves especials característiques tècniques, va tenir por que Joao Félix trobés un bon hàbitat al Camp Nou per triomfar.

 

Davant la pressió de Simeone i descartada l'opció Joao Félix, el Barcelona va començar a pensar en un traspàs de Griezmann a l'Atlètic de Madrid. Els matalassers, per abaratir l'operació, van oferir Saúl Ñíguez, primer traspassat i després, cedit, però ningú al Barcelona tenia interès en el migcampista internacional espanyol.

 

Així que, finalment, l'Atlètic va acceptar la darrera proposta: cessió per dues temporades amb l'obligació de compra si, com s'espera, el rendiment del francès és òptim -amb variables molt fàcils de complir-, per una xifra al voltant dels 40 milions d'euros.

El Barcelona es desfeia del seu salari més important i l'Atlètic de Madrid recuperava un dels seus darrers mites. L'operació blaugrana es va tancar a les 23.48 i la madrilenya, a les 23.59.40, a vint segons del tancament del mercat.

ARXIVAT A:
Griezmann
Anar al contingut