Barça

La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi a Leo Messi

La corredora de muntanya Núria Picas també rebrà la distinció

Actualitzat

El davanter del Barça Leo Messi rebrà la Creu de Sant Jordi, segons ha aprovat aquest dimarts el consell de govern de la Generalitat. Messi, de 31 anys, obtindrà aquesta distinció entre altres 28 personalitats, a més de 15 entitats

Messi ha jugat tota la seva carrera amb el Barça, club amb el qual ha guanyat fins ara 34 títols, entre ells 4 Copes d'Europa i 10 Lligues. Passa per ser un dels millors futbolistes de la història i ha guanyat cinc Pilotes d'Or com a millor jugador, a més de cinc Botes d'Or com a màxim golejador de les lligues europees. És l'actual capità del FC Barcelona.

El govern, a més de les seves evidents capacitats esportives, ha destacat també que el jugador blaugrana "encarna uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l'honestedat, l'aprenentatge, la creativitat, el sentit d'equip i el respecte". També ha destacat la labor social portada a terme pel jugador a través de la seva Fundació, en concret la creació del Pediatric Cancer Center en col·laboració amb l'Hospital de Sant Joan de Déu.    

Encara no hi ha data per a la imposició de la Creu de Sant Jordi a Messi, que es preveu que serà a mitjans de maig.

Núria Picas, també distingida

Messi no ha estat l'únic esportista distingit en aquesta ocasió, ja que també Núria Picas rebrà la Creu de Sant Jordi. La corredora de muntanya manresana, de 42 anys, serà condecorada per la seva excel·lència esportiva en la seva disciplina, a més del seu "insubornable amb la defensa de la democràcia i les reivindicacions nacionals de Catalunya", segons informa el Govern.  

 

No és gaire freqüent que un esportista individual rebi la distinció, però en els últims anys s'han produït exemples com l'atleta Tomàs Barris (2018) o la nedadora Gemma Mengual (2017).

En clau blaugrana, han rebut la Creu de Sant Jordi el mateix Futbol Club Barcelona (1992), l'Agrupació Barça Jugadors (2003), l'expresident Agustí Montal (2004), l'exjugador i exentrenador Johan Cruyff (2006) o l'expresident Raimon Carrasco (2013). Josep Guardiola, aleshores entrenador del Barça, va rebre la Medalla d'Honor del Parlament l'any 2011.  

ARXIVAT A:
Messi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut