Eric Abidal amb el seu robot Abi 22, al Camp Nou
Futbol

La Fundació d'Eric Abidal ajuda els nens hospitalitzats amb un robot teledirigit

A través de la seva pantalla l'Abi22 ajuda a rebaixar l'ansietat dels petits i els permet moure's per l'hospital sense sortir de la seva habitació

Redacció Esport3Actualitzat

El projecte de l'Abidal Foundation està pensat per millorar l'estat anímic dels pacients d'oncologia pediàtrica que estan ingressats a l'Hospital de la Vall d'Hebron. L'Abi22 és un robot teledirigit que permet que els nens hospitalitzats el puguin conduir i, a través de la seva pantalla, puguin fer una visita virtual per l'hospital sense sortir de la seva habitació. Amb aquesta experiència es pretén que el nens rebaixin els nivells d'ansietat abans de les operacions.

El Biel, un pacient de set anys, ha estat el primer nen que ha pogut fer una passejada virtual amb l'Abi22. Ha estat una sorpresa inesperada pel Biel i també pel Yulen, el seu company d'habitació. Gràcies a la pantalla del robot, el Biel ha pogut veure, per primera vegada, el dibuix que havia fet per posar al mural que hi ha a l'entrada de l'hospital. També ha pogut complir el seu desig, sortir a l'exterior per poder veure el sol.

El projecte del robot Abi22 va començar al setembre del 2019 amb una col·laboració amb la UEFA amb l'objectiu de fer possible, a través de la tecnologia, que nens malalts poguessin viure l'ambient en directe de les prèvies dels partits de la Lliga de Campions al Camp Nou.

Anar al contingut