na de l'edat de la postal: 19'7 anys (EFE / Quique García)
BARÇA

La foto del relleu generacional del Barça

Nou dels setze jugadors utilitzats pel Barça contra el Llevant són fets a la Masia. Nico González i Gavi van oferir un recital de futbol acompayant Sergio Busquets al mig del camp. Ansu Fati s'erigeix com un digne hereu del 10 de Messi.

Amb el pas del temps, el partit contra el Llevant serà recordat com el partit d'Ansu Fati, el del seu retorn, amb gol inclòs. Però aquest gol va donar peu a una fotografia que també esdevindrà històrica, una fotografia que il·lustra el relleu generacional que ja viu la primera plantilla de futbol.

A la fotografia -obra de Quique García (EFE)- s'hi veu Ansu Fati -18 anys- enlairat al cel del Camp Nou després de fer el tercer gol del partit. A la dreta, Eric Garcia, que en té 20. L'encarregat d'enlairar-lo és Araujo, que en té 22, i a l'esquerra s'hi veu Nico González, que en té 19. Mitjana de l'edat de la postal: 19'7.

Les baixes de Frenkie de Jong i Pedri al mig del camp van fer que fossin Nico i Gavi (17 anys) els que acompanyessin el veterà Sergio Busquets. En acabar el partit, Nico es desfeia en elogis cap al de Badia i també cap al jove jugador andalús

El primer que vull fer és agrair la confiança de l'entrenador i de l'staff a l'hora de donar-nos aquestes oportunitats. La veritat és que jugar amb Busquets és molt fàcil. A vegades estàs en una situació complicada i ell et soluciona la papereta veient alguna cosa que la resta no veu. I en Gavi està en un moment espectacular. Està fent autèntics partidassos, donant molt. És un jugador diferencial, com Ansu.

Segons dades de la TDT de Catalunya Ràdio, Nico va tenir 76 intervencions en el partit contra el conjunt valencià, el 62% de les quals van ser amb un o dos tocs. Gavi va tocar 63 pilotes, amb un percentatge del 55,5 per cent a l'hora de continuar el joc amb un màxim de dos tocs. Joves, però atrevits com els veterans. Segell Masia en estat pur.

Contra el Llevant, 9 dels 16 jugadors utilitzats pel Barça són producte del planter blaugrana. El Camp Nou també va quedar encantat amb la mitja hora que va protagonitzar Riqui Puig (22 anys) i l'actuació de Mingueza (22 anys) al lateral dret. Tots ells són el que hi ha, però també el que hi haurà.

Anar al contingut