Els monoplaces del 2021 tindran aquest disseny (@F1)
Fórmula 1

La Fórmula 1 revolucionarà el reglament a partir del 2021 per fer el campionat més atractiu

Els objectius, igualar la competició, que hi hagi menys diferències econòmiques entre els equips i que a la pista hi hagi més igualtat entre els monoplaces i més avançaments

Actualitzat

La Fórmula 1 vol guanyar atractiu de cara al futur i abandonar els resultats més que previsibles de les últimes temporades. L'objectiu és eliminar les curses avorrides i arribar a la màxima competitivitat entre tots els equips retallant les abismals diferències que actualment hi ha entre les escuderies. Per aconseguir-ho, la Fórmula 1 revolucionarà el reglament. Els canvis ja s'aplicaran el 2021.

La Fórmula 1 prepara un reglament revolucionari per d'aquí dues temporades, el 2021, per fer el campionat molt més atractiu. Els objectius, igualar la competició, que hi hagi menys diferències econòmiques entre els equips i que a la pista hi hagi més igualtat entre els monoplaces i més avançaments.

Els nous propietaris de la Fórmula 1 han detectat un esgotament del negoci i creuen que el primer que cal garantir és que guanyin els equips que treballin més bé i no pas els que disposin de més recursos per invertir en el desenvolupament dels monoplaces.

Per començar, s'establirà un límit econòmic a tots els equips. Un exemple evident del desequilibri actual és que en els últims 80 grans premis disputats i 240 llocs de podi disponibles, Mercedes, Ferrari i Red Bull han acaparat 234 places i només 6 cops ha pujat al calaix un pilot d'una altra escuderia. La nova normativa permetrà més ús de l'efecte terra per facilitar els avançaments.

Els equips tindran menys dies per treballar l'aerodinàmica i els grans premis es redueixen un dia, de divendres a diumenge. El reglament fins i tot incidirà en el disseny dels vehicles per fer-los més atractius televisivament.

 

Anar al contingut