La Fórmula 1 rebutja frontalment les paraules racistes de Bernie Ecclestone (Reuters)
Formula 1

La Fórmula 1 renega de Bernie Ecclestone arran dels seus comentaris racistes

Redacció Esport3 / Oriol LlachActualitzat

es declaracions racistes de Bernie Ecclestone, el que va ser el propietari de la Fórmula 1 fins tres anys, continuen aixecant polseguera. Tanta, que la mateixa organització, ara a les mans nord-americanes del grup empresarial Liberty Media, s'ha vist obligada a emetre un comunicat desmarcant-se de qui va liderar empresarialment la màxima competició de l'automobilisme:

"En un moment en què es necessita unitat per abordar el racisme i la desigualtat, estem completament en desacord dels comentaris de Bernie Ecclestone que no tenen cabuda a la Fórmula 1 o a la societat. El senyor Ecclestone no ha tingut cap paper en la Fórmula 1 des que va deixar la nostra organització al 2017. El seu títol de president emèrit, que era honorífic, va expirar al gener del 2020"

 

Ecclestone va dir les polèmiques paraules a la CNN i va ser com a reacció a l'activisme de Lewis Hamilton, sis vegades campió del món de la Fórmula 1:

"Primer, he de dir que té molt, molt, molt de talent com a pilot i ara sembla que també en té quan es posa dempeus i fa discursos. Aquesta última campanya que està fent per a les persones negres és meravellosa. Ell està fent un gran treball i és gent així, fàcilment reconeixible, a qui la gent escolta.

Ara bé, no crec que faci res de bo o dolent per a la Fórmula 1. Simplement farà que la gent pensi que és més important. Crec que és el mateix per a tots. En molts casos, les persones negres són més racistes que les blanques"

 

 

 

Anar al contingut