El cotxe de Belén García
Oportunitat per a les noies a l'F1
Fórmula 1

La Fórmula 1 presenta l'F1 Academy, una categoria de formació per a dones

Aquest programa integral pretén donar suport a les noies amb tot el que necessitin perquè, algun dia, puguin arribar a competir a la màxima categoria

Redacció Esport3Actualitzat

Per fi les dones tindran l'oportunitat d'arribar a les altes esferes de la màxima categoria de l'automobilisme. La Fórmula 1 ha llançat l'F1 Academy, una categoria destinada a millorar i potenciar el rendiment de les dones perquè puguin progressar esportivament i arribar a competir en les diferents categories que integren l'escala de progrés: F3, F2 i F1, la fita que desitgen tots els pilots.

 

 

L'F1 Academy donarà el tret de sortida a la temporada 2023 i estarà formada per 5 equips amb tres monoplaces i 15 participants, que encara es desconeixen. El calendari comptarà amb 7 esdeveniments, dels quals un coincidirà amb un Gran Premi de Fórmula 1, que tindran 3 curses cadascun. En total, 21 curses.

Els cotxes seran F4 Tatuus T421 amb motor Autotècnica de 165 cavalls de potència. El motor és V4 i utilitzaran pneumàtics de 13 polzades. A més, per ajudar les participants, cada noia seleccionada tindrà una beca de 150.000 euros per part de la Fórmula 1.

Aquest campionat conviurà amb les W Series, que aquesta temporada van acabar abans d'hora per falta de fons. Tot i que encara no se saben les participants de l'F1 Academy, veurem si la catalana Belén García, que enguany ha quedat cinquena a les W Series, i les valencianes Nerea Martí i Marta García tenen un lloc en aquesta nova categoria o si bé segueixen participant en la seva actual competició.

Anar al contingut