La flor d'Ancelotti creix més que mai davant l'Athletic Club (1-0)

Un gol de Benzema dona el triomf al Madrid en un partit en què l'Athletic a malbarat moltes ocasions de gol que l'han acabat condemnant. El conjunt blanc és més líder i ja treu 7 punts al segon

Josep CochActualitzat

La protagonista dels prolegòmens del partit ha estat Garbiñe Muguruza. La campiona del Masters ha fet la sacada d'honor davant dels aplaudiments del Bernabéu.

Un cop la pilota ha començat a rodar, el Madrid ha sortit a buscar el gol ben aviat i sumar la setena victòria consecutiva. L'Athletic Club ha optat per ajuntar línies en defensa i ha deixat Iñaki Williams d'única referència ofensiva. Benzema, en el minut 7, ha estat a punt d'obrir el marcador, però Unai Simón ha salvat posant una gran mà, mentre que el Bernabéu ha reclamat penal per una empenta al davanter francès. I en minut 11, nova ocasió de Bezema i Unai rebutja a córner l'espectacular rematada del francès després d'una maniobra inversemblant. En el 23 ha arribat la primera per a l'equip basc.

Per primer cop ha pogut sortir per velocitat, ha rebut Williams, que ha sortit beneficiat d'un rebot de Militao, però el seu xut ha sortir desviat pel mateix Militao a córner. I en el 24, un cop més Williams. Errada en l'entesa entre Courtois i Alaba i la pilota ha caigut als peus del davanter de l'Athletic, que s'ha fet un embolic i ha desaprofitat l'ocasió. Més oportunitats per a l'Athletic, ara, Raúl García, en el 27, que ha rematat una falta botada per Muniain, però Courtois ha salvat l'ocasió més clara del partit. Zárraga ha vist la primera targeta groga en el minut 30, per una entrada a Vinícius. El Madrid ha perdut el control del partit a partir del minut 20.

En el 39, el Madrid s'ha espavilat i s'ha tornat apropar a la porteria amb un xut llunyà de Toni Kross que ha fet lluir Unai en dos temps. I en el 40 ha arribat l'1 a 0. Després d'una bona jugada col·lectiva del Madrid, acompanyada, això sí, de la sort. Marco Asensio ha xutat des de fora de l'àrea, ha rebutjat el porter basc i la pilota ha caigut als peus de Modric, que ha fet un misto que s'ha convertit en una assistència a Benzema, que ha marcat a porteria buida. El francès ha arribat a la dotzena de gols a la Lliga. En el 43, targeta groga a Lekue per joc perillós. L'Athletic Club ha perdonat i ha marxat al descans amb el marcador en contra.

Segona part de setge visitant

Marcelino ha fet el primer canvi, deixant Lekue al vestidor, i en el seu lloc ha entrat Òscar de Marcos, que jugaa el partit 436 amb l'Athletic Club. Zárraga ha donat el primer ensurt als blancs a la segona part, però el xut llunyà ha sortit fora, ajustat al pal dret de la porteria defensada de Thibaut Courtois.

En el 54 ha estat Toni Kroos qui ha engaltat una rosca que ha sortit fora a l'esquerra d'Unai. A l'hora de partit, Lucas Vázquez, ha salvat una rematada d'Òscar de Marcos que anava camí del gol. L'Athletic ha empès de valent i ha buscat l'empat. En el 69, nova oportunitat a pilota aturada, però Núñez no ha connectat bé amb el cap i la pilota ha sortit fora. Ocasió claríssima per als bascos.

Continua la pressió de l'equip basc. Ara ha estat Saucet en una jugada personal en el 75, poc després d'entrar. Courtois, amb la seva sortida, ha evitat que acabés en gol. Mikel Vesga, en el 85, ha disposat d'una nova oportunitat, però ara ha estat Militao qui ha tret la pilota amb la cara. Prem valent l'Athletic, però sense encert. La segona part ha estat de cap a cap per a l'equip basc, però la falta d'encert l'ha fet marxar de buit de Madrid. Els blancs sumen el setè triomf consecutiu, entre Lliga i Champions. La flor d'Ancelotti funciona millor que mai.