El canvi Arthur-Pjanic es va fer quan Josep Maria Bartomeu presidia el Barça
El canvi Arthur-Pjanic es va fer quan Josep Maria Bartomeu presidia el Barça
Futbol Internacional

Registrada la seu de la Juve per possible frau en operacions com l'intercanvi Arthur-Pjanic

La permuta dels migcampistes, realitzada l'estiu del 2020, és l'operació més destacada que s'està intentant aclarir en el marc del "caso plusvallenze"

Redacció Esport3 Actualitzat

El "caso plusvallenze", plusvàlues en italià, ha esclatat en les últimes hores quan la seu de la Juventus ha estat registrada per ordre de la Fiscalia de Torí, que investiga la direcció del club "bianconero" per la compra de futbolistes i altres operacions executades els darrers 3 anys.

Els agents de la policia d'assumptes fiscals hi ha entrat per recopilar la documentació comptable relativa a la compravenda de jugadors – traspassos, cessions i pagaments a intermediaris- i altra informació pressupostària. El cas busca el rastre de 282 milions. La Fiscalia sospita que la direcció de la Juve ha incorregut en delictes de falsedat documental i emissió de factures falses d'operacions inexistents.

Entre els investigats del "caso plusvallenze", peça que s'integra dins de la investigació Prisma, iniciada el maig per un equip de fiscals de delictes econòmics, hi ha el president, Andrea Agnelli, o el vicepresident i exjugador del club, el txec Pavel Nedved.


L'intercanvi d'Artur-Pjanic o la venda de Pogba, sota sospita

Als jugadors implicats en els moviments investigats se'ls hauria adjudicat uns valors econòmics inusualment elevats. L'intercanvi el 2019 entre Barça i Juventus amb Miralem Pjanic viatjant de Torí a Barcelona i Arthur Melo fent el camí invers, en què el brasiler va quedar valorat en uns 70 milions d'euros i el bosnià ens uns 60, és el cas més destacat, però no l'únic. També s'està comprovant el contracte de Cristiano, jugador de la Juve entre el 2018 i 2021, o el traspàs de Pogba al Manchester United.

Dels 62 moviments investigats, en 42 hi està implicat de manera directa o indirecta la Juventus, que seria el club més assenyalat. Una altra gran operació que investiga l'ens federatiu és el fitxatge de Victor Osimhen pel Nàpols procedent del Lilla francès i xifrat en 70 milions d'euros, a més de Karnezis (valorat en 4 milions) i Manzi (7). La sospita és que els clubs apugen els preus a conveniència per crear plusvàlues fictícies i esquivar el fair-play financer. 

Anar al contingut