Futbol

La Fiscalia exculpa Leo Messi i l'Advocacia de l'Estat l'equipara "a un capo criminal"

Les conclusions de la Fiscalia en l'últim dia de judici apunten directament a Jorge Messi. En canvi, l'Advocacia de l'Estat manté la petició de pena per al davanter del Barça i assenyala que "potser no coneixia tots els detalls, però sí el resultat final".

Actualitzat

No han canviat les postures en l'últim dia del judici a Leo i Jorge Messi per un presumpte cas de frau fiscal. Tal com ja va passar l'any 2013, la fiscalia no veu delicte en l'actitud del jugador, ja que estima que desconeixia que s'estigués cometent un frau, mentre que carrega tota la responsabilitat en el seu pare i administrador.

L'Advocacia de l'estat, per la seva banda, manté la petició de pena per a tots dos, i no dóna credibilitat a les declaracions del jugador. L'advocat de l'Estat, Mario Maza, fins i tot ha arribat a equiparar el jugador amb el "capo d'una organització criminal", en el sentit que "potser desconeixia els detalls, però sabia el resultat final, que era evadir impostos. Potser tots dos eren profans en matèria tributària i no són capaços de constituir una societat, però sí que són capaços d'entendre el que és pagar impostos".  

La fiscal Raquel Amado, per la seva banda, ha exculpat Leo Messi i ha considerat que el frau es va cometre "per decisió" del seu pare, Jorge Messi.

"El frau s'executa perquè hi ha una decisió del seu pare", ha sostingut en la lectura dels seus informes finals la fiscal, que no veu responsabilitat penal en el futbolista i únicament acusa el pare del frau de 4,1 milions d'euros a l'Agència Tributària per haver ocultat ingressos derivats dels drets d'imatges entre el 2007 i el 2009.

La Fiscalia demana un any i mig de presó per a Jorge Messi, mentre que l'advocacia de l'Estat, l'única part que veu responsabilitat en el davanter del Barça, sol·licita 22 mesos tant per al jugador com per al seu pare.

De Jorge Messi, la Fiscalia assenyala que "no pot eludir la seva responsabilitat apuntant als assessors".  

El judici ha entrat en el seu últim dia en el termini per a les conclusions finals i queda vist per a sentència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut