Bàsquet

La final de la Lliga Endesa torna amb el clàssic per excel·lència

El Barça Regal i el Reial Madrid es tornen a enfrontar en la gran final de la Lliga Endesa en una sèrie a cinc partits que comença aquest diumenge (12.30). TV3 i Esport3 oferiran en directe els tres primers partits i també els dos restants en el cas que fossin necessaris. Aquesta final decantarà la balança dels enfrontaments entre els dos grans del bàsquet estatal, que n'han jugat deu i estan empatats a cinc victòries.

Actualitzat
El Barça Regal i el Reial Madrid es tornen a enfrontar en la gran final de la Lliga Endesa en una sèrie a cinc partits que comença aquest diumenge (12.30). TV3 i Esport3 oferiran en directe els tres primers partits i també els dos restants en el cas que fossin necessaris.

Aquesta final decantarà la balança dels enfrontaments entre els dos grans del bàsquet estatal, que n'han jugat deu i estan empatats a cinc victòries. En aquesta ocasió els madridistes compten amb el factor pista a favor i surten com a favorits després d'haver fet una temporada regular gairebé perfecta (30-4). L'any dels blaugrana ha estat menys complet (23-11), però arriben en un moment de forma dolç, sobreposant-se a la plaga de lesions que han patit els últims mesos. Xavier Pascual haurà d'intentar que les baixes definitives de Nathan Jawai i Pete Mickeal es notin el menys possible. La de Sarunas Jasikevicius és probable, tot i que ha viatjat amb l'expedició a la capital espanyola.

L'entrenador del Barça sempre ha disputat l'última eliminatòria des que va arribar al càrrec fa cinc temporades, i ha aconseguit tres títols. El Madrid no en guanya un des de la 2006-2007 i ho va fer, precisament, contra l'equip català.

L'argument principal del Barça consistirà a aprofitar el rendiment del capità, Joan Carles Navarro, i de l'exmadridista Ante Tomic, que s'han mostrat molt motivats en els últims clàssics, especialment en el vibrant partit de lliga regular al Palau i en els quarts de final de la Copa del Rei.

Al davant tindran una maquinària que Pablo Laso ha sabut fer funcionar molt bé, amb Rudy Fernàndez al capdavant i dirigida per la millor parella de bases de la lliga, Sergio Rodríguez i Sergi Llull. Completant en el joc exterior compten amb Jaycee Carroll, que pot protagonitzar un gran duel de bombarders amb Brad Oleson.

Fora dels favoritismes de la prèvia, el respecte entre tots dos rivals és alt, el nivell de la competitivitat entre els clubs és màxim i s'espera una sèrie llarga. L'espectacle està servit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut