La selecció basca, reivindicant l'oficialitat en una imatge d'arxiu (EFE)
Futbol

La FIFA tanca la porta a l'oficialitat de la selecció basca

L'organisme futbolístic basa la seva negativa en el fet que la selecció "no representa un estat independent reconegut per la comunitat internacional"

Actualitzat

La Federació Basca de Futbol (FVF) ha rebut aquest dilluns de manera formal la negativa per part de la FIFA a "admetre la sol·licitud per ser membre de ple dret de l'organisme" i assumeix que "es tanca de moment" la porta a una participació de la selecció basca als tornejos i les competicions oficials. 

La postura de la FIFA se suma a la que ja va donar a conèixer al UEFA fa unes setmanes. La FVF explica que l'argument del màxim organisme futbolístic es basa en els criteris legals que marca el reglament de la FIFA. Bàsicament, que es tracta d'una Comunitat Autònoma "i no d'un estat independent reconegut per la comunitat internacional", els mateixos arguments esgrimits per la UEFA. 

La Federació Basca explica que no comparteix aquest raonament i que "continuarà treballant en tots els àmbits en pro de la oficialitat, redoblant els esforços per aconseguir el reconeixement que la nostra societat reclama"

 

   

 

Anar al contingut