Futbol

La FIFA sanciona Hong Kong per la xiulada dels seus aficionats a l'himne de la Xina

La península asiàtica té selecció pròpia competint oficialment però alguns aficionats critiquen el fet d'haver d'escoltar l'himne xinès abans de cada partit

Aficionats de la selecció de Hong Kong, abans del partit contra Qatar (Reuters)

Tot i que queda lluny geogràficament, els fets poden resultar vagament familiars. La FIFA ha sancionat la federació de futbol de Hong Kong per la xiulada que alguns dels seus aficionats li van dedicar a l'himne xinès amb motiu del partit entre les seleccions del Hong Kong i del Qatar (2-3) corresponent a la fase de classificació del Mundial de Rússia 2018.

La sanció és assumible: 40.000 dòlars de Hong-Kong (uns 4.600 euros), però té un caràcter marcadament simbòlic. Hong Kong, durant anys un protectorat de la Gran Bretanya, va passar a ser dependent de la Xina l'any 1997 mantenint el caràcter de regió administrativa especial i, per tant, el seu propi sistema econòmic. També va mantenir una selecció oficial diferent de la de la Xina.

Això sí, quan juga la selecció de Hong Kong, l'himne que sona és el de la Xina, i això està provocant un rebuig creixent a la península.

La federació de Hong Kong està intentant calmar els ànims de l'afició, sobretot tenint en compte que al calendari premundialista hi ha un Hong Kong-Xina el pròxim 17 de novembre.