Barça

La FIFA sanciona Messi amb 4 partits per insultar un àrbitre assistent a partit de l'Argentina contra Xile

Leo Messi no podrà disputar els quatre pròxims compromisos de la selecció argentina, el primer aquesta mateixa matinada a Bolívia

Actualitzat

La FIFA ja ha comunicat a la Federació Argentina que Leo Messi no podrà jugar aquesta matinada contra Bolívia, en partit classificatori pel Mundial de Rússsia del 2018. El davanter del FC Barcelona ha estat sancionat amb quatre partits per haver insultat un dels àrbitres assistents en el partit de dijous (matinada de divendres a Catalunya) contra Xile. També haurà de pagar una multa de 10.000 francs suïsos, uns 9.350 euros.

D'aquesta manera l'argentí del Barça es perdrà els partits de classificació davant de Bolivia, Uruguai, Veneçuela i Perú. El davanter podria tornar a jugar amb la seva selecció, que s'està jugant la classificació pel proper Mundial, en el cinquè i últim partit de la fase de classificació contra l'Equador.

A l'acta arbitral no queda recollit aquest incident, però la FIFA va obrir expedient al futbolista argentí arran de les informacions aparegudes a la premsa. L'assistent, el brasiler Emerson Augusto do Carvalho, ha declarat en la investigació que al final del partit Messi "es queixava contra un falta aixecant les mans" i dient-li alguna cosa que no va entendre. "Només després, mitjançant la premsa, vaig entendre que es tractava d'un insult", explica l'àrbitre assistent.

El diari La Nación de l'Argentina va fer públic aquest vídeo on es pot veure la discussió de Messi amb l'àrbitre, unes imatges que haurien servit per la sanció del comité disciplinari de la Fifa:

L'AFA apel·la

El president del Comitè Regulador de l'Associació de Futbol Argentina (AFA), Armando Pérez, ha anunciat que apel·laran la sanció de Messi davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu. Segons Pérez, "Messi està tocat i trist, com tots. No compartim la manera com s'ha portat el tema. Ens sorprèn aquesta decisió. Estem molt disgustats per la forma com s'ha resolt a poques hores d'un partit".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut