Futbol

La FIFA no vol que torni el futbol fins que no hi hagi cap risc

"No val la pena posar en risc ni una sola vida humana per cap partit, cap competició ni cap lliga", diu Gianni Infantino

Xavier Bonastre i ThióActualitzat
El president de la FIFA, Gianni Infantino, té molt clares quines són les prioritats. El primer és la salut de les persones, i després ja hi haurà temps per reprendre les competicions. Sense tenir garantida la seguretat, la pilota no pot córrer.
 
 "No val la pena posar en risc ni una sola vida humana per cap partit, cap competició ni cap lliga. Tothom hauria de tenir molt clar això. Seria una irresponsabilitat obligar a reprendre les competicions si la situació no és segura al cent per cent."
 
Infantino ha volgut deixar clara la posició del màxim organisme del futbol mundial després que algunes lligues, com l'espanyola, estan plantejant possibles escenaris i ja apunten eventuals dates de retorn de l'activitat futbolística, tenint en compte les importants pèrdues econòmiques que l'aturada per la pandèmia de la Covid-19 els suposa.
 
 En aquest sentit, Infantino ha explicat també que la FIFA està treballant en un fons d'emergència econòmica.
 
"Tenim una situació econòmica molt sòlida i una gran reputació en els mercats financers, i hem consolidat una base amb reserves importants. No són els diners de la FIFA; són els diners del futbol, i per tant han de servir per ajudar el nostre esport a tots els nivells, des de la base fins al futbol professional."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut