Futbol

La FIFA investiga Ángel María Villar per les polèmiques eleccions dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022

El president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) està sent investigat per la comissió d'ètica de la FIFA després de negar-se a cooperar en els informes dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022, segons informa el diari alemany "Die Welt"

Actualitzat

El president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, està sent investigat per la comissió d'ètica de la FIFA després de negar-se a cooperar en els informes dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022, segons informa aquest dijous el diari alemany "Die Welt". Fonts de la FIFA citades per aquest mateix diari han indicat que Villar, també vicepresident de la Federació Internacional i membre del seu comitè executiu, no va respondre a les preguntes del fiscal en cap Michael García, una violació del codi ètic de l'ens rector del futbol mundial.

Villar, de 64 anys, va ser un dels 22 homes que van votar en la polèmica elecció de desembre del 2010 a Zuric. La FIFA ha evitat comentar el tema. "No podem ni confirmar-ho ni desmentir-ho. És una qüestió de la comissió ètica independent", ha dit la portaveu Delia Fischer. La comissió d'ètica de la FIFA va iniciar una investigació després que els processos d'elecció de Rússia 2018 i Qatar 2022 van ser acusats de corrupció.

En el seu informe definitiu, en el qual va absoldre dos països dels càrrecs, la candidatura d'Espanya/Portugal va ser l'única de les nou que van participar en la votació a la qual no es va esmentar de forma específica en el text, cosa que podria suggerir que es tracta de l'única aspirant que, segons l'informe, va mostrar una actitud poc participativa en la investigació. "La nostra cooperació ha estat màxima", va dir recentment Miguel Ángel López, que va ser director general de la candidatura ibèrica a organitzar el Mundial del 2018.

Segons l'informe de la FIFA, tots els membres del comitè executiu del 2010 que segueixen en l'òrgan van ser interrogats, en una entrevista personal o amb un qüestionari per escrit. "No obstant això, en dos casos això es va fer només després que aquestes persones rebutgessin ser entrevistades", va advertir el text sense donar noms.

 

Anar al contingut