Futbol internacional

La FIFA aplicarà tecnologia per detectar els gols fantasma en el Mundial de clubs

La FIFA aplicarà la tecnologia per detectar els gols fantasma en el Mundial de clubs que es disputarà al Japó el pròxim mes de desembre. Durant aquesta competició, el màxim organisme mundial del futbol desitja seguir avaluant el sistema ideat per dues companyies per detectar quan la pilota -a través de la col·locació d'un sensor a l'esfèric- travessa completament la línia de meta. Aquest sistema, conegut com a la "pilota intel·ligent", es va aplicar per primera vegada en el Mundial sub-17 que es va disputar l'estiu passat a Corea del Sud, però fins ara mai no s'havia provat en un torneig oficial en categoria absoluta.

Actualitzat

En el Mundial de clubs també s'experimentarà amb la presència, en cada partit, de dos assistents d'àrbitres addicionals, encara que es desconeix la ubicació i la funció que tindran.

Debat sobre l'altitud

D'altra banda, la FIFA convocarà, entre finals d'octubre i principis de novembre, un grup d'experts mèdics per tractar els riscos que pot provocar en la salut els partits a gran altitud. Cal recordar que el màxim estament del futbol mundial va prohibir fa uns mesos la celebració de partits internacionals en estadis situats a més de 2.500 metres sobre el nivell del mar, encara que les pressions de la Confederació Sud-americana de Futbol van aconseguir que més tard es retractés i elevés aquest límit fins als 3.000 metres d'altura.

La FIFA també preveu ampliar la realització d'exàmens cardiològics, que ja es van realitzar en els passats Mundials d'Alemanya 2006 (masculí) i la Xina 2007 (femení) a tots els seus tornejos oficials.

Anar al contingut