Guardiola ja té una Premier
Guardiola, en una imatge d'arxiu
Futbol internacional

La FIFA admet la influència de l'"efecte Guardiola" durant el mundial de Rússia

Un grup d'experts analistes format per Andy Roxburg, Bora Milutinovic, Emmanuel Amunike, Marco van Basten i el brasiler Carlos Alberto Parreira han explicat la influència i l'efecte de Pep Guardiola en el joc que s'ha vist durant la competició

Actualitzat

Un grup d'experts analistes de la FIFA ha admès la influència i l'efecte de Pep Guardiola en el joc que s'ha pogut veure durant els partits del mundial de Rússia que s'acabarà aquest diumenge a Moscou.

"En aquesta copa del món, podem veure una pressió intensa, el que anomenem l'"efecte Guardiola", i una gran varietat d'estils que van convertir els partits en increïblement excitants de veure", ha explicat l'escocès Andy Roxburg, un dels membres del Comitè d'Estudis Tècnics de la FIFA durant una roda de premsa a Moscou. "Guardiola ha tingut un gran impacte en molts jugadors i entrenadors. A la Lliga de Campions, en moltes lligues amb el Bayern, el Barcelona o ara el Manchester City, va tenir influència. Sobretot, per la intenció de jugar des del darrere, aquesta capacitat per atacar amb o sense pilota, amb una pressió alta", ha afegit.

Roxburgh forma part del Grup d'Estudid Tècnics de la FIFA, una reunió d'experts que s'encarrega d'analitzar cada partit del mundial. Avui, dijous, ha atès la premsa a l'estadi Luzhnikí, a Moscou. Al costat del escocès, el grup d'experts el completen el serbi Bora Milutinovic, el nigerià Emmanuel Amunike, l'holandès Marco van Basten i el brasiler Carlos Alberto Parreira.

ARXIVAT A:
Mundial Rússia 2018
Anar al contingut