Jugadores amb el hijab (FIBA)
Jugadores amb el hijab (FIBA)
Bàsquet

La FIBA permetrà a les jugadores cobrir-se els cabells amb el hijab durant els partits

Després d'un període d'estudi de més de dos anys, la FIBA ha variat la seva reglamentació per permetre a les jugadores musulmanes jugar a bàsquet sense trencar els preceptes de la seva religió

Actualitzat

La FIBA ha variat el reglament per permetre l'ús del hijab a les jugadores musulmanes a partir de l'1 d'octubre del 2017. La nova normativa, aprovada aquest dijous pels representants de 139 federacions nacionals, permet als jugadors i jugadores cobrir-se els cabells, sempre seguint uns preceptes per garantir la seva seguretat i la uniformitat.

Estarà permès jugar amb els cabells coberts per un mocador o una peça de roba similar sempre que aquest sigui blanc, negre o del mateix color que l'uniforme, que tots els membres de l'equip el portin del mateix color, que no cobreixi totalment cap part de la cara com ulls, nas o llavis i que no suposi un risc per als altres jugadores. Tampoc pot portar elements que s'obrin o tanquin al voltant de la cara o el coll, ni parts que sobresurtin.

Aquesta reformulació del codi de vestuari neix per la incompatibilitat de l'anterior reglament amb els costums de països que obliguen a portar el cap o tot el cos cobert. La FIBA va començar el procés de revisió del reglament el setembre del 2014, després que la selecció femenina de Qatar es va retirar dels Jocs Asiàtics d'aquell any, amb un període de gràcia on s'han concedit permisos excepcionals.

Anar al contingut