Hamilton va pujar al podi de Mugello amb una samarreta reivindicativa (Jennifer Lorenzini / Reuters)
Fórmula 1

La FIA investiga Lewis Hamilton per pujar al podi de Mugello amb una samarreta reivindicativa

El pilot anglès va lluir una samarreta amb el missatge "Arrestin els policies que van matar Breonna Taylor" després de guanyar el GP de la Toscana

Redacció Esport3Actualitzat

La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) està investigant el pilot anglès Lewis Hamilton (Mercedes) per la samarreta reivindicativa que va lluir aquest diumenge després de guanyar el Gran Premi de la Toscana de Fórmula 1 al circuit de Mugello. A la samarreta de Hamilton es podia llegir el següent missatge: "Arrestin els policies que van matar Breonna Taylor".

Un portaveu de la FIA ha confirmat a la BBC que hi ha una investigació "sota consideració activa". La samarreta de Hamilton mostrava una foto de Taylor, la dona contra qui va disparar la policia nord-americana al seu domicili de Kentucky.

El britànic ha augmentat el seu nivell d'activisme contra el racisme en els últims mesos i ha impulsat altres equips i pilots de l'F1 a denunciar la injustícia. No obstant això, aquesta samarreta podria constituir una possible violació de les regles de la FIA pel que fa als comentaris polítics. "Volia crear consciència sobre el fet que hi ha gent que està morint als carrers", s'ha defensat Hamilton, líder destacat del Mundial.

ARXIVAT A:
Racisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut