Fórmula 1

La FIA fa marxa enrere i podria retardar fins el 2010 l'aplicació de la nova normativa de puntuació

Uns dies després que la Federació Internacional d'Automobilisme anunciés que el campió del Mundial de F1 seria el pilot que aconseguís més victòries, aquest divendres fa marxa enrere. La FIA té en contra tots els equips, que, de bon principi, ja havien mostrat la seva disconformitat. A més, les escuderies argumenten que qualsevol canvi en la reglamentació s'ha d'anunciar amb 20 dies d'antelació i, en aquest cas, s'ha fet tot just ara, quan falta poc més d'una setmana per començar la competició. Aquest divendres, per primera vegada, la FIA ha admès que, si els equips ho demanen, com ho estan fent, retiraran aquesta norma.

Actualitzat
En el comunicat que ha donat a conèixer aquesta tarda, la FIA assegura que anul·larà el nou sistema per proclamar al campió del món, si els equips no hi estan d'acord; tot i que el posposa per la pròxima temporada. Els equips reunits en la seva associació FOTA havien recordat avui mateix al màxim organisme de l'automobilisme que la normativa no era legal ja que s'havia fet fora del termini previst pels reglaments, és a dir, 20 dies abans del començament del Mundial.

L'organisme que presideix Max Mosley havia acordat que el campió del món fos a partir d'ara el pilot que aconseguís més victòries independentment dels punts que hagués fet. Pilots com Fernando Alonso, Lewis Hamilton i Michael Schumacher han criticat el sistema. Ara s'espera que en les pròximes hores les escuderies hi diguin la seva i que la FIA posposi fins al 2010 la seva polèmica decisió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut