Fórmula 1

La FIA confirma que hi haurà Gran Premi de Corea d'aquí a dues setmanes

A només tres curses del final, el Mundial de Fórmula 1 està més obert que mai. El nom del nou campió és tota una incògnita, però en canvi, la FIA ja ha confirmat que d'aquí a dues setmanes sí que hi haurà Gran Premi de Corea. El traçat de Yeongam ja té el vistiplau de la Federació Internacional. Un equip de comissaris d'aquest organisme s'hi van desplaçar abans-d'ahir per inspeccionar aquesta instal·lació. Tot sembla correcte, i així doncs, el 24 d'octubre, nova cita del Mundial de l'especialitat a Corea del Sud.

Actualitzat
El que la setmana passada semblava impossible és ara una realitat. La FIA ha donat el vistiplau al circuit de Yeongam perquè es converteixi en l'escenari del Gran Premi de Corea. Tècnics de la Federació Internacional han fet una inspecció de dos dies a la instal·lació i, aquest matí, finalment, han firmat l'homologació del circuit. Una bona notícia per a la Fórmula 1, ja que prescindir d'una de les tres proves que falten per acabar la temporada hauria desvirtuat el Mundial.

El director de curses de la Fórmula 1 i delegat de seguretat, Charlie Whiting, ha declarat: "L'examen ha estat satisfactori i expediré la llicència a través de la KARA (Korea Automobile Racing Association)". L'autorització ha estat acollida amb gran satisfacció pel seu president, Yung Cho Chung, que va exercir d'amfitrió a la visita de Whiting al circuit, de 5.615 quilòmetres, i a les infraestructures de tota la instal·lació. "Estem satisfets que tots els treballs hagin acabat amb completa satisfacció de la FIA, i ens unim a tot Corea en la benvinguda a la Fórmula 1, que per primera vegada arriba al circuit coreà. Ha estat construït amb els màxims nivells de qualitat i es convertirà en l'epicentre de l'esport del país", ha afirmat Yung Cho Chung.

El Gran Premi té el suport del govern sud-coreà, així com del governador de la província de Jeolla del Sud, Park Jin-yeong. Les instal·lacions tenen una estructura doble: la pista de Fórmula 1, de 5.615 metres, que inclou una recta de 1.200 metres, i un altre circuit més curt, de 3.045 metres. La pista va ser dissenyada per Hermann Tilke, i la grada pot acollir 130.000 espectadors, 16.000 en els seients de la tribuna principal.

Alonso, satisfet

Probablement, el més content per la decisió és Fernando Alonso, conscient que les possibilitats de ser campió augmenten amb la disputa de tres grans premis en lloc de dos. D'aquesta manera hi ha més possibilitats que els Red Bull cometin alguna errada, cosa que el pilot de Ferrari necessita. El Mundial de pilots l'encapçala Mark Webber, amb catorze punts d'avantatge sobre Fernando Alonso i el seu company de Red Bull, Sebastian Vettel.

Si Alonso guanya els tres grans premis que queden, serà campió, però és molt difícil que encadeni tres victòries seguides. Corea és un circuit desconegut per a tots els pilots, i el circuit d'Interlagos, al Brasil, és clarament favorable al Ferrari de l'asturià, que ja hi ha guanyat tres cops, però, sobre el paper, els Red Bull sortiran amb avantatge en el Gran Premi que tancarà el campionat, al traçat de Yas Marina, a Abu Dabhi. Vist com estan les coses, sembla que seran més determinants les errades que es puguin acabar cometent o que pugui provocar un Lewis Hamilton que, un cop descartat, és del tot imprevisible.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut