Fórmula 1

La FIA confirma l'ajornament del GP de la Xina de Fórmula 1 com a conseqüència del coronavirus

Encara no ha començat el mundial, falta just un mes perquè ho faci, però ja sabem que el GP de la Xina de moment no es correrà

Actualitzat

Ja és oficial. La FIA, la Federació Internacional d'Automobilisme, ha confirmat que, a causa de l'amenaça del coronavirus, ha decidit ajornar la celebració del GP de la Xina de Fórmula 1.

En un comunicat oficial a les xarxes socials, la màxima institució mundial de l'automobilisme de competició explica que van ser els mateixos organitzadors de la prova que se celebra al Circuit de Xangai, un conglomerat d'empreses que lidera Juss Sports Group, qui van proposar buscar una nova data per a la prova, que s'havia de fer el 19 d'abril.

Una imatge del Circuit de Xangai on es disputa habitualment el GP de la Xina

Ara mateix, els organitzadors, la Fórmula 1 i la FIA es comprometen a buscar la viabilitat de proposar una nova data sempre que l'amenaça del coronavirus remeti.

Aquesta decisió es pren per tal de preservar la salut dels treballadors de les escuderies, dels seguidors i dels pilots.

 

Onze competicions esportives a la Xina, cancel·lades

Fins a 11 esports tenien programades competicions en territori xinès en els pròxims mesos, i les han hagut cancel·lat o estudien fer-ho. És el cas de la lliga xinesa de futbol, que --de moment-- ni tan sols ha pogut començar i que està ajornada indefinidament.
 

En atletisme, el mundial de pista coberta que s'havia de disputar a Nankín al març s'ha ajornat un any; les sèries mundials de natació sincronitzada que s'havien de fer a l'abril també han estat cancel·lades.

La gran preocupació és olímpica: d'una banda, els Jocs Olímpics d'Hivern a Pequín del 2022, que també podrien estar en perill. Però sobretot, els Jocs de Tòquio d'aquest estiu.

Cal tenir en compte, a  més, que moltes proves qual·lificatòries per accedir a la cita olímpica s'estan cancel·lant dia rere dia.  
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut