El Mundial del 2021 tindrà tres sessions de qualificació a l'esprint (@F1)
Fórmula 1

La FIA aprova la disputa de tres curses esprint al mundial del 2021

La normativa s'estrenarà en el proper Gran Premi del Regne Unit, i també s'aplicaria en els grans premis d'Itàlia (Monza) i el Brasil (Interlagos)

Francesc RosésActualitzat

La FIA ha aprovat definitivament la celebració de tres carreres curtes esprint el dissabte anterior a la disputa de tres grans premis d'aquesta mateixa temporada. La normativa s'estrenarà en el proper Gran Premi del Regne Unit, i també s'aplicaria en els grans premis d'Itàlia (Monza) i el Brasil (Interlagos).

El divendres només es farà una sessió lliure d'entrenaments al matí, i després una sessió de classificació com les actuals, que decidirà l'engraellat de sortida de la carrera esprint del dissabte.

En la jornada prèvia al gran premi es continuarà fent una sessió lliure d'una hora, i més tard la carrera, que tindrà una distancia de 100 quilometres. Hi haurà punts per als tres primers classificats.

La carrera esprint també decidirà l'engraellat de sortida del gran premi de diumenge. La FIA també ha modificat la utilització dels pneumàtics, que rebrà una limitació important per a la carrera llarga.

Si el resultat d'aquestes proves són adequats, totes les curses dels pròxims mundials podrien adoptar aquesta configuració.

 

 

 

 

Anar al contingut