Fórmula 1

La FIA aprova concedir un punt extra al pilot que faci la volta ràpida

El Consell Mundial de l'Automobilisme de la FIA ha anunciat un canvi en el reglament a partir d'aquesta temporada i donarà un punt addicional al pilot que faci la volta ràpida i acabi la cursa entre els deu primers

Actualitzat

La FIA ha acordat que a partir d'aquesta temporada es donarà un punt extra a la classificació al pilot que faci la volta ràpida en un gran premi sempre que hagi acabat la cursa entre els deu primers.

"El Consell Mundial de l'Automobilisme de la FIA ha aprovat aquest canvi en el Reglament Esportiu de 2019 en la seva última reunió celebrada el 7 de març a Ginebra, a condició que el Grup Estratègic de la F1 i la Comissió de la F1 votessin per correu electrònic. Aquest procés ha conclòs aquest dilluns i ha estat aprovat per unanimitat", explica la FIA en un comunicat.

El canvi significa que es poden acumular 21 punts addicionals al campionat mundial en el transcurs d'una temporada, una normativa que ja es va fer en els deu primers anys del mundial de Fórmula 1, entre 1950 i 1959.

Aquesta reglamentació va ser determinant en la resolució del campionat del món de 1958, quan Mike Hawthorn va guanyar el títol a Stirling Moss per un sol punt, a l'haver aconseguit dues voltes ràpides més que el seu rival durant el certamen.

Anar al contingut