RDT meditant en una de les seves celebracions amb l'Espanyol
RDT meditant en una de les seves celebracions amb l'Espanyol
espanyol

Les xifres del traspàs d'RDT

El programa "21" d'Esport3 ha actualitzat els números de l'operació

Redacció Esport3Actualitzat

El capítol final del serial de l'estiu a l'Espanyol, el "cas RDT", ja ha arribat amb el traspàs del jugador al Rayo. Raúl de Tomàs ja està instal·lat a Madrid i aquest cap de setmana, fins i tot va anar a veure el partit del filial de l'equip vallecà, on juga el seu germà.

El programa "21" d'Esport3 ha actualitzat les xifres de l'operació que portarà el davanter al carrer del Payaso Fofó. S'havia parlat de 12 milions però, finalment, sembla que la venda podria tancar-se per 8 milions fixos més 3 de variables, a cobrar en cas que el conjunt entrenat per Iraola aconsegueixi la permanència a final de temporada.

A aquestes alçades, el conjunt blanc-i-blau s'ha conformat a alliberar-se del seu salari de 4,2 milions --quantitat que l'Espanyol podrà invertir al mercat d'hivern-- i amortitzar un jugador que va aterrar a Cornellà-el Prat el gener del 2020 procedent del Benfica, per un preu de 22,5 milions d'euros.

En aquest sentit, com que el traspàs no genera benefici, no servirà per ampliar límit salarial. No obstant, l'entitat catalana quantifica l'operació en 30 milions, entre els 11 del preu de la venda i els prop de 20 de salari que s'estalvia l'Espanyol pels quatre anys de contracte que li quedaven al futbolista, fins el 2026. Ha estat la solució menys dolenta en un context que ja era insostenible. L'últim episodi de les tibantors amb entre RDT i el club va passar aquest estiu i va tenir forma de xantatge.

L'últim xantatge d'RDT

Enmig de l'estira-i-arronsa d'aquest estiu i en vistes que no arribaven ofertes per fitxar-lo, De Tomàs va obrir una possible via per seguir de perico. El golejador va informar que si el club li augmentava el sou estava disposat a acabar amb la rebel·lia i quedar-se. Des de les oficines blanc-i-blaves la resposta a aquest darrer xantatge va ser negativa.

Dos anys i mig més tard de la seva arribada, RDT marxarà de l'RCDE Stadium sense haver creat vincles forts amb cap pes pesant del vestidor i havent desatès l'afecte d'una afició perica que el va idolatrar. La piulada d'un soci il·luste com l'exwaterpolista Dani Ballart n'és un exemple:

RDT tornarà a Vallecas, on ja va jugar dues temporades cedit pel Madrid. Això sí, no podrà disputar cap partit fins que s'obri la propera finestra de fitxatges, al gener. L'objectiu de ser al Mundial de Qatar es complica i molt.

No et perdis l'últim programa del "21" d'Esport3

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut