Mundial

La festa dels campions acaba amb Cesc de protagonista, a qui Piqué i Puyol van posar una samarreta del Barça

Els jugadors de la selecció espanyola de futbol poden finalment descansar després de viure una jornada maratoniana. Primer amb un viatge de 12 hores fins a Madrid, i tan bon punt van aterrar, amb totes les celebracions posteriors. La festa es va allargar fins després de les 12 de la nit. Alguns, com Piqué, no es van treure del damunt en cap moment la senyera. Milers de persones es van congregar a Puente del Rey per celebrar el primer títol mundial d'Espanya. I la festa va tornar a tenir un mestre de cerimònies que ja és habitual, Pepe Reina, i un protagonista inesperat: Cesc Fàbregas, a qui Piqué i Puyol van posar una samarreta del Barça per sorpresa.

Actualitzat
Com va passar amb l'Eurocopa, el porter Pepe Reina va ser l'encarregat d'animar la festa, amb el micròfon a la mà. Va presentar un per un els jugadors de la selecció, i va donar un sincer agraïment al públic, des de l'escenari preparat per a l'ocasió a l'esplanada de Puente del Rey. "Us estimem l'hòstia i volem donar-vos les gràcies perquè la vostra força ens ha arribat", va dir Reina als milers de persones.

Entre crits del públic, els internacionals van accedir a l'escenari vestits amb banderes d'Espanya i de les seves comunitats d'origen, dutxant tothom amb ampolles de cervesa. Pepe Reina va protagonitzar un monòleg inoblidable: "Albiol mata per un pin. Piqué, el central del món. Marchena. Puyol, tarzan d'Àfrica. Sweet Iniesta. El 7, el gol d'Espanya té un nom David Villa. El 8, la batuta, per aquí, per allà, Xavi Hernández. Tot va començar fa dos anys i 13 dies marcant el gol a Alemanya, ens va fer creure i per això hem guanyat el Mundial, Fernando Torres", va cridar.

Mestre de cerimònies des de l'Eurocopa 2008, Reina va continuar amb les presentacions al·ludint a Iker, "el sant de Móstoles", a Marchena, i mentre intentava explicar que Cesc Fábregas "no li agrada que el titllin "d'empanao", Gerard Piqué va posar per sorpresa a Cesc una samarreta del Barcelona. "És el futur del Barça", va dir Reina abans de definir a Capdevila com "l'incombustible i lleig de collons", a Víctor Valdés, com "la pantera d'Hospitalet", a Xabi Alonso "el pulmó, amb ferides de guerra pel seu país".

Va continuar amb Sergio Ramos, a qui va definir com "L'indi de Camas, una mica nerviós a l'hora de centrar com diu el míster, Busquets el quitanieves, el dels tentacles, el que dóna, el que treu, roba i fa jugar. Arbeloa, l'espartà, Pedrito, autèntic i inigualable, que va al llit i al seu llit també corre, Llorente, el camió de l'equip, Javi Martínez, el que roba més pilotes", va prosseguir.

Reina va elogiar "l'art i l''amago'" de David Silva, va bromejar amb Jesús Navas, a qui va definir com "l'ocellet boig i el nervi de la selecció", abans de qualificar-se a si mateix com "un humil 'speaker', amb un mal de cap que no puc amb mi, que està aquí de tot cor". "La bondat en persona, l'home correcte, el míster que ens ha portat fins aquí, que ens ha fet guanyar la groga, la que tots volíem, don Vicente del Bosque", va afegir Reina després de demanar un aplaudiment de reconeixement per a tots els integrants de l'equip, metges, fisioterapeutes, assistents, delegats, cuiners i policia nacional.

Abans de l'actuació de Reina, Iker va reconèixer que Espanya "ha aconseguit un somni que tenien des que eren molt petits", Iniesta va bromejar amb un pop blaugrana a la mà i va dir que gràcies a ell havien estat campions del món i Villa va cridar "Visca el futbol, som els millors". "No només és guanyar sinó com es guanya. Ells han estat un exemple per a tots vosaltres. Gràcies pel suport i l'energia que ens heu enviat a Sud-àfrica. Vosaltres sou campions del món que també sona molt bé", va rematar Del Bosque.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut