Presentació de Braithwaite sense preguntes pel nyap digital
El dia de la presentació oficial de Martin Braithwaite, al febrer
Futbol

La Federació Espanyola modifica la normativa que va permetre el fitxatge de Braithwaite

L'ens federatiu canviarà la norma que permetia donar d'alta jugadors fora dels terminis de fitxatges per substituir futbolistes lesionats de llarga durada

Actualitzat

La lesió d'Ousmane Dembélé, el febrer passat, va obligar el Barça a buscar una alternativa per afrontar la recta final de la temporada, una llicència que permetia el reglament per a les baixes superiors als cinc mesos. Després de rastrejar el mercat, l'entitat blaugrana va decidir-se per Martin Braithwaite, davanter danès del Leganés, i se'l va endur pagant els 18 milions d'euros de la clàusula de rescissió. L'operació, fora de les finestres del mercat de fitxatges, va deixar el conjunt "pepinero" en una situació d'indefensió total, sense la possibilitat de buscar-li un substitut. El Leganés, que va acabar baixant a Segona, va denunciar el cas a la Federació Espanyola de Futbol.

La RFEF ha atès la sol·licitud dels madrilenys i aquest dimarts ha modificat el polèmic article 124 del reglament general, que permetia expedir llicències, de manera excepcional, mitjançant el pagament de la clàusula, per als clubs que tinguessin un jugador de baixa amb un període d'inactivitat superior als cinc mesos. Aquest canvi en la normativa s'ha dut a terme sense tenir en compte la proposta de la Lliga, que suggeria permetre fitxar sempre que hi hagués un acord econòmic entre els clubs. D'aquesta manera, el futbol espanyol, que era l'únic que disposava de la possibilitat de fitxar fora dels terminis indicats, s'adapta a les indicacions de la FIFA, que ja seguien la resta de països.

A partir d'ara només es podran donar d'alta futbolistes en els períodes en què estigui obert el mercat de fitxatges. L'actual s'acaba el 5 d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut