Anita Alvarez rescatada per Andrea fuentes i un socorrista (EFE)
Natació

La Federació Internacional prohibeix a Anita Alvarez participar en el Mundial de natació

La nedadora, que es va desmaiar dimecres passat, tenia el vistiplau dels serveis mèdics de l'equip nord-americà

Redacció Esport3Actualitzat

La Federació Internacional de Natació (FINA) ha impedit a la nedadora nord-americana Anita Alvarez prendre part en la final de natació artística per equips d'aquest divendres. Dimecres, en la prova de solo, Alvarez havia tingut un desmai al final del seu número i havia estat rescatada per la seva seleccionadora, la catalana Andrea Fuentes, en una impactant imatge que va fer la volta al món. 

Tot i l'espectacularitat de l'escena, la mateixa Fuentes va explicar que Alvarez podria estar en condicions de competir aquest divendres i deixava la decisió en mans dels serveis mèdics de l'equip i de la mateixa nedadora. Finalment, però, la FINA ha preferit curar-se en salut. 

La FINA canvia les normes

L'ensurt d'Alvarez ha deixat al descobert un forat de seguretat en la reglamentació de la FINA, que s'ha afanyat a canviar-lo. Abans, els socorristes no podien llançar-se a la piscina fins que els àrbitres de la competició els ho indiquessin, i per aquest motiu no s'hi van llançar fins que van veure que Andrea Fuentes prenia la iniciativa. La FINA ha tret aquesta obligatorietat del seu reglament. 

Anar al contingut