La jugadora trans Hanna Mouncey en un partit a Austràlia
Hanna Mouncey, la jugadora transsexual que juga a la lliga australiana de rugbi
Lluita LGTBI

La Federació Internacional de Rugbi prohibeix a les dones transsexuals jugar en equips femenins

La Federació Internacional diu que adopta aquesta mesura per protegir les dones cis, mentre que permet els homes trans jugar en equips masculins

Ruth GumbauActualitzat

Nou pas enrere per a les dones transsexuals. World Rugby, la Federació Internacional, acaba de publicar la prohibició que les dones trans juguin a rugbi femení de contacte "per motius de seguretat".

L'entitat afirma que pren aquesta decisió per protegir la seguretat de les dones cis (les que estan d'acord amb el sexe que se'ls va assignar en néixer) i perquè "no surtin perjudicades per les dones trans", segons les seves paraules. La Federació diu que la supressió de testosterona per part de les dones trans no comporta necessàriament la reducció de força ni de massa muscular.

Entre altres coses, assegura que poden tenir un 45% més de massa muscular que les dones cis i entre un 30 i un 60% més de força. Donen totes les dades en una presentació que diu que es basa en diversos estudis, però no en cita cap. També obvia altres estudis on s'ha demostrat que les hormones que prenen els resten els beneficis biològics (força, potència, massa muscular...) que podien tenir abans de transitar.

El president de la Federació, Bill Beaumont, s'ha avançat a les crítiques.

"El rugbi és un esport inclusiu i, tot i que aquesta ha estat una decisió molt difícil, hem dut a terme una investigació exhaustiva pel risc de lesions que hi ha. Tot i això, som conscients que la ciència va evolucionant i ens comprometem a anar revisant regularment aquestes directrius per mirar de continuar sent inclusius."

La Federació sí que deixa un cert marge per a les dones trans i permetrà a les federacions nacionals estudiar cas per cas si una dona trans pot jugar en un equip femení. També ha aclarit que sí que permetrà als homes trans jugar en equips masculins.

ARXIVAT A:
LGTBI
Anar al contingut