Hoquei herba

La Federació Espanyola d'hoquei herba es planteja renunciar al Trofeu de Campions que es juga al Pakistan

La Federació Espanyola d'hoquei herba segurament renunciarà al Trofeu de Campions, que aquest hivern es disputa a Lahore (Pakistan). Si no canvia molt la situació política al Pakistan, els espanyols seguiran les petjades d'Austràlia, que també hi renuncia per por d'atemptats terroristes.

Seguint l'exemple dels australians, la Federació Espanyola ha decidit que si la situació al país no fa un gir de 180º en matèria de seguretat tampoc no participaran en aquest Champ Trophy. El president de l'Espanyola, Martí Colomer, ha confirmat aquesta postura.

La Federació ja s'ha posat en contacte amb les altres seleccions, i en especial amb l'Australiana, que ja es va negar a anar-hi l'últim cop que el torneig es va fer al Pakistan, i entre tots intenten pressionar la Federació Internacional perquè, ara que som a cinc mesos vista, es prenguin mesures com, per exemple, el canvi de seu.

Les possibles solucions que es plantegen de moment són tres: que la situació al Pakistan canviï radicalment (sembla la menys probable), que la Federació reflexioni i el Champ Trophy es disputi en un altre país, on es pugui garantir la seguretat, o la tercera, que la Federació Internacional decideixi que les tres seleccions suplents que sempre hi ha en aquests casos siguin les que hi participin en el lloc de les que s'hi neguin. Martí Colomer, tot i així, ha considerat que el canvi de seu és l'opció més probable.

Mentre s'esperen les possibles respostes de les parts implicades, el Trofeu de Campions es disputarà, de moment, al Pakistan la primera setmana de desembre.