Les lligues de waterpolo ja tenen campions
Les lligues de waterpolo ja tenen campions
WATERPOLO

La Federació Espanyola de Natació canviarà el format de la lliga de waterpolo per reduir costos

La modificació de la competició, que s'aprovarà a la pròxima comissió executiva, pretén reduir el nombre de partits per tal d'ajudar a la viabilitat econòmica dels clubs. S'aplicarà tant en categoria masculina com femenina

Actualitzat

El coronavirus ha sacsejat l'esport de dalt a baix i els diferents organismes rectors busquen solucions per intentar afrontar amb garanties la crisi econòmica que deixarà la pandèmia. En el món de la natació, els clubs han patit una allau de baixes de socis, a més a més de la reducció d'ingressos procedents dels patrocinadors. La Federació Espanyola de Natació ha buscat una fórmula que permeti estalviar costos i ha decidit canviar el format de les lligues de waterpolo, de tal manera que es redueixi el nombre de partits i de desplaçaments.

L'Atlètic-Barceloneta s'ha classificat per a la final a vuit de la Champions de waterpolo

Segons fonts federatives, el projecte, en què han treballat els directors tècnics dels diferents clubs de la Divisió d'Honor (Lliga Premaat), preveu dividir la competició en dos grups de sis equips, que s'enfrontaran en forma de lliga regular. Els tres primers de cada grup en disputaran una segona fase, on comptaran els resultats de la primera, de tal manera que només hi haurà duels amb equips contra els quals no hagin jugat. Els quatre millors classificats disputaran el play-off pel títol. Els tres pitjors equips de cadascun dels grups de la primera fase s'enfrontaran entre ells, en la lluita per evitar el descens. Aquest sistema s'aplicarà, en cas que s'aprovi, tant a la màxima categoria masculihna com a la femenina. 

Als efectes pràctics, per ser campió de lliga caldrà jugar entre 20 i 22 partits, una xifra que, en el pitjor dels casos, serà de 6 menys que els que va necessitar el CN Atlètic-Barceloneta la temporada 2018-2019, quan va sentenciar tots els duels dels play-offs per la via ràpida. Els equips que no es classifiquin per als play-offs disputaran 16 partits, 4 menys que els que haurien hagut de disputar aquesta temporada.

Aquest canvi de format està pendent d'aprovació per part de la Comissió Executiva de la Federació Espanyola, una decisió final que, possiblement, tindrà lloc abans de finals de mes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut