La Federació de Gimnàstica dels EUA, en un moment molt delicat
Gimnàstica

La Federació de Gimnàstica dels Estats Units es declara en fallida pel cas Nassar

Kathryn Carson, presidenta de la junta directiva del USA Gymnastics, ha dit que la mesura és una "reorganització" i no una liquidació

Actualitzat

La Federació de Gimnàstica dels Estats Units s'ha declarat en fallida mentre busca opcions legals que li permetin reorganitzar-se després de l'escàndol d'abús sexual sistemàtic en què va participar l'excoordinador mèdic de l'equip nord-americà Larry Nassar.
 
L'organisme governamental nacional de gimnàstica ha explicat que espera que aquest últim moviment permeti un procés accelerat pel desenllaç de dotzenes de judicis civils relacionats amb l'abús sexual perpetrat per Nassar, que va ser condemnat per agredir pacients sota la disfressa de tractament mèdic.
 
Kathryn Carson, presidenta de la junta directiva del USA Gymnastics, ha dit que la mesura és una "reorganització" i no una liquidació. "L'hi devem als supervivents per resoldre, de forma completa i final, les reclamacions basades en els horribles actes del passat", ha explicat.  

Per la seva banda, els advocats defensors involucrats en el cas esperen que la declaració de fallida detingui tots els procediments legals en un tribunal civil, inclòs un procés de seguiment en curs i les declaracions dels funcionaris de la Federació de Gimnàstica.

Les dotzenes de judicis diuen que l'organització i els seus líders no van complir amb la seva obligació d'actuar davant les denúncies d'abús sexual de Nassar i evitar que el seguís fent amb altres víctimes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut