El restaurant Bellavista Jardín del Norte, al centre de la polèmica (bellavistabcn)
El restaurant Bellavista Jardín del Norte, al centre de la polèmica (bellavistabcn)
Futbol

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona recull firmes contra el restaurant dels germans Messi

Els veïns estan preocupats que part de d'instal·lació del restaurant pugui actuar com una caixa de ressonància i pertorbi el descans veïnal

Eduard GarciaActualitzat

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) han mostrat el rebuig, mitjançant una recollida de firmes, a la instal·lació d'un gran restaurant situat a l'interior d'una illa de l'Eixample. El restaurant, de 905,69 metres quadrats i capacitat per a 346 persones, està promogut pels germans Juan Carlos, Borja i Pedro Iglesias i els germans Rodrigo i Lionel Messi.

El consell del districte de l'Eixample de Barcelona ha concedit als promotors del restaurant una llicència de bar-restaurant, amb activitat complementària amb música de fons ambiental i altres actuacions en directe. El motiu de l'oposició veïnal és que el restaurant vol oferir als clients l'ús del pati situat a l'interior de l'illa, i des de la FAVB asseguren que "trencarà el silenci actual de l'entorn, actuant com una caixa de ressonància, com ja passa amb les terrasses d'hotels pròxims situats a altres illes de l'Eixample".

La FAVB afegeix que la llicència atorgada per l'Ajuntament limita la superfície del restaurant a l'interior de l'edifici i, per tant, no hauria d'ocupar l'interior de l'illa. A més, afegeixen que això suposaria "una agressió frontal contra el dret al descans i a la tranquil·litat dels veïns residents".

Anar al contingut