La Federació Catalana de Futbol ha mantingut una reunió telemàtica amb els clubs (@FCF_CAT)
Futbol

La Federació Catalana de Futbol ja té una proposta per al retorn de les competicions

La Primera i la Segona Catalana començarien el cap de setmana del 9 i 10 de gener amb una reducció de les competicions. La resta de categories jugaran la lliga regular a una única volta; les darreres categories del futbol femení i el futbol base s'iniciarien més tard, el cap de setmana del 16 i 17 de gener, la mateixa data que el futbol sala

Josep CochActualitzat

La Federació Catalana de Futbol ha proposat als clubs la represa de les competicions el cap de setmana del 9 i 10 de gener, després d'una trobada telemàtica. L'ens federatiu ha presentat una reestructuració del pla de competició després d'un treball d'adequació en el format de les lligues a les noves circumstàncies. L'objectiu seria la reducció de les competicions a la meitat de totes les lligues. Així les coses a Primera i Segona Catalana l'objectiu seria disputar la totalitat de la primera fase de cada subgrup. L'ascens es decidirà en una eliminatòria d'anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes en funció de la classificació final per posicions. A la resta de categoria la finalitat serà jugar a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals. Pel que fa al calendari, en aquelles competicions ja iniciades, es reprendrà a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups començaran la competició a partir de la primera jornada. La proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per a la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril. Les últimes categories del futbol femení i base viuran la seva arrencada els dies 16 i 17 de gener.

El futbol sala començaran les seves lligues els dies 16 i 17 de gener amb l'adaptació del calendari a les noves dates de les competicions ja iniciades, així com l'arrencada de les que encara no han començat.. Alhora, es reestructura la competició a una volta, i s'establiran les quatre finestres per la recuperació dels partits suspesos.

El president de la federació, Joan Soteras, ha anunciat el retorn del 50% de la quota del Portal del Federat a tots els federats amb llicència en actiu. Aquesta mesura servirà per pal·liar el tram de campionat que no s'ha pogut disputar a causa de les restriccions de la Covid-19. En els propers dies la Federació Catalana de Futbol continuarà amb la ronda de contactes telemàtics amb els clubs de futbol i futbol sala d'arreu del territori, amb noves reunions informatives per delegacions. Aquestes trobades serviran per recollir aportacions i propostes dels membres dels clubs que serviran per acabar de perfilar el document final per al retorn a les competicions.

Anar al contingut