El raper Damso no compondrà l'himne de Bèlgica per al mundial de Rússia (oklm.com)
Futbol internacional

La Federació Belga de Futbol retira un encàrrec a un raper criticat per sexista

A Bèlgica, continua la polèmica per l'encàrrec que la Federació Belga de Futbol va fer al raper Damso. El Consell de Dones del país considera el que cantant és un artista marcadament sexista.

Actualitzat

La federació belga de futbol ha reconsiderat l'encàrrec que va fer al raper Damso per compondre l'himne del Mundial de Rússia. Aquesta rectificació es produeix a causa de les crítiques de l'associació feminista del Consell de Dones de Bèlgica, que considera el cantant un artitsta marcadament sexista.

Aquest col·lectiu de dones va denunciar que els textos de les cançons de Damso "són plens de repugnància, menyspreu i violència verbal contra les dones". El Consell de Dones de Bèlgica ha començat una campanya a les xarxes socials amb l'eslògan: "el sexisme està fora de joc".

A les crítiques contra l'artista, que composa en francès, s'hi han sumat polítics del Govern com el viceprimer ministre, el liberal flamenc Alexander De Croo, o el secretari d'Estat d'Igualtat d'Oportunitats, el nacionalista flamenc Zuhal Demir.

Anar al contingut