Jadon Sancho va mostrar un missatge en suport de George Floyd (Reuters)
Futbol internacional

La federació alemanya podria sancionar quatre futbolistes per les seves reivindicacions antiracistes

Jadon Sancho i Achraf Hakimi (Borussia Dortmund) i Weston McKennie (Schalke) van mostrar missatges demanant justícia per a George Floyd, i Marcus Thuram (Borussia Moenchengladbach) es va agenollar per celebrar un gol

Redacció Esport3Actualitzat

Quatre jugadors de la Bundesliga podrien enfrontar-se a sancions per part de la Federació Alemanya de Futbol (DFB) després de fer protestes contra el racisme durant els partits del cap de setmana. Jadon Sancho i Achraf Hakimi (Borussia Dortmund) i Weston McKennie (Schalke) van mostrar missatges demanant justícia per a George Floyd, l'home negre que la setmana passada va morir a mans d'un policia blanc als Estats Units.

 
 


Per la seva banda, Marcus Thuram (Borussia Moenchengladbach) es va agenollar per celebrar un gol, una declaració que la DFB va qualificar com "oberta a la interpretació", després que aquest gest s'ha popularitzat per recordar Floyd. El comitè de control de la DFB estudiarà possibles sancions als quatre futbolistes.

 

"Part d'aquesta anàlisi és determinar si els camps de futbol, en un partit, són el lloc adequat per a aquestes accions. El partit en si no ha de tenir declaracions polítiques o missatges de qualsevol tipus. El joc just i competitiu en el camp ha de ser el focus. No cal dir que hi ha oportunitats abans i després del partit per a aquest tipus de coses", ha explicat el vicepresident de la DFB, Rainer Koch.

 

La DFB ha assegurat que el seu president, Fritz Keller, "té un gran respecte i comprensió per les accions dels jugadors".

"És intolerable que les persones siguin discriminades pel color de la pell. Des d'un punt de vista moral, entenc completament les accions d'aquests jugadors. No hi ha ningú a qui no li commogui el que va succeir als Estats Units."

Anar al contingut