A la seu de Mercedes a Brixworth, Anglaterra, han canviat la producció de motors F1 per la de respiradors (formula1.com)
Motor

La F1 fabricarà respiradors contra el coronavirus

Tots els equips amb base a Anglaterra uniran esforços, juntament amb altres empreses del sector mèdic i aeronàutic. El govern ja ha donat el vistiplau al prototip de Mercedes

Francesc LatorreActualitzat

La F1 torna a presumir de ser un gran laboratori de tecnologia punta, però ara no per dissenyar cotxes més ràpids, sinó per aportar el seu gra de sorra en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. Igual que va fer Ferrari quan la crisi va esclatar a Itàlia, ara, tots els equips amb la base a Anglaterra, que són la gran majoria, uniran esforços en el que s'ha batejat com el #VentilatorChallengeUK. És tracta d'un consorci en què també participen altres empreses del sector de l'aeronàutica i, evidentment, del sector mèdic.

De moment, la National Health System (NHS), els sistema de salut pública britànic, ja ha donat el seu vistiplau a un model de ventilador desenvolupat per Mercedes F1 i el University College of London. Un prototip dissenyat en menys de tres dies i que la setmana que ve ja podria arribar als hospitals britànics. El consorci calcula que, quan tots els equips estiguin en condicions de fabricar-ne, es podrien arribar a les mil unitats diàries.

Els respiradors estarien pensats per als pacients que encara no estan prou crítics com per ingressar a les UCI's i d'aquesta manera es podria augmentar la capacitat de treball d'aquests unitats de cures intensives.

Anar al contingut