L'autòdrom de Sotxi no acollirà més l'F1 (EFE)
Fórmula 1

L'F1 extingeix el contracte amb el Gran Premi de Rússia

La prova russa, que estava atorgada fins al 2025, desapareix definitivament del calendari

Redacció Esport3Actualitzat

L'F1 havia anunciat divendres passat la cancel·lació del pròxim Gran Premi de Fórmula 1, que s'havia de disputar al circuit de Sotxi el pròxim 25 de setembre, sis dies després, ha anat un pas més enllà i ha anunciat l'extinció immediata del contracte que tenia amb la federació russa fins al 2025 de tal manera que ja no es disputaran més proves de la Fórmula 1 al país, almenys a mig termini. 

L'extinció del contracte afecta sobretot la ciutast de Sant Petersburg, que havia d'acollir el seu primer Gran Premi l'any 2023. 

 

De moment, es desconeix si per substituir la prova del pròxim mes de setembre es disputarà un altre Gran Premi en la data prevista -el circuit de Portimao ja ha presentat la seva candidatura- o si el calendari es queda amb només 22 proves en lloc de les 23 previstes inicialment.

La disputa del Gran Premi de Rússia ja havia mantingut una forta oposició entre els pilots quan aquest dijous es va conèixer la invasió d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus. El més contundent va ser Sebastian Vettel, que va dir que ell no pensava córrer a Rússia, però també el campió del món Max Verstappen va mostrar la seva incomoditat pel fet que es mantingués aquesta carrera.  

 

 

Anar al contingut