Bradley Wiggins, en una imatge d'arxiu amb l'equip Sky (Reuters)
Ciclisme

La dura confessió de Bradley Wiggins: "Vaig patir abusos per part d'un entrenador quan tenia 13 anys"

L'exciclista britànic explica que aquest fet va marcar la seva carrera: "Mai ho vaig superar del tot; ho vaig enterrar"

Sir Bradley Wiggins ha revelat que quan tenia 13 anys va ser víctima d'abusos sexuals d'un entrenador, i que no ho va dir a casa per por d'una reacció violenta del seu padrastre. L'exciclista britànic, de 41 anys, guanyador de cinc ors olímpics i primer britànic a guanyar el Tour, afegeix en una entrevista a la revista Men's Health UK que la seva infantesa i adolescència va ser molt difícil per aquest fet i per la relació que tenia amb el seu padrastre, marcada per la violència verbal.

"Vaig ser agredit sexualment per un entrenador quan tenia 13 anys i mai he acceptat del tot aquest fet. M'ha marcat molt quan jo era adult. Ho vaig enterrar. El meu padrastre era força violent amb mi. Tenia el costum de tractar-me de "marica" per portar licra i coses així, i no creia que pogués dir-l'hi (...) Jo era molt solitari. Només volia sortir del meu entorn. Estava molt aïllat. Era un adolescent força estrany per molta gent, i penso que la meva energia a sobre de la bici prové de l'adversitat."  

No és la primera vegada que Wiggins parla de la seva difícil infantesa. Un altre dels punts traumàtics és la relació amb el seu pare, el ciclista australià Gary Wiggins, que va abandonar la família quan Bradley era petit i que va morir l'any 2008 després d'una baralla en una festa privada.  

 

 

 

 

 

Anar al contingut