Pavel Nedved, fins ara vicepresident de la Juventus, i Andrea Agnelli, expresident, en primer terme en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

La directiva de la Juventus dimiteix en ple

Sotmès a una investigació per possible falsedat comptable, Andrea Agnelli deixa el càrrec de president amb tot el seu equip

La Juventus implosiona. En una nota a mitja tarda, la directiva del club torinès comunicava aquest dilluns la seva dimissió en ple, amb el fins ara president, Andrea Agnelli, al capdavant, davant les investigacions a què estan sent sotmesos per un possible delicte de falsedat comptable.

"Els membres de la junta directiva, considerant la rellevància dels temes legals i comptables pendents, han considerat d'interès social recomanar a la Juventus que adopti una nova junta directiva per abordar aquests temes. A proposta del president, Andrea Agnelli, i amb la finalitat que la decisió sobre la renovació de la junta sigui remesa a l'assemblea d'accionistes al més aviat possible, tots els membres de la mateixa han declarat que renuncien al seu càrrec".

La Juventus ha estat sotmesa en els últims mesos a dues investigacions. De la primera, referent a una suposada inflació fictícia dels preus de mercat dels seus jugadors, en va sortir indemne. La segona, la que està en curs, es refereix a un possible frau fiscal en els anys de la pandèmia, quan suposadament va arribar a un acord amb els jugadors per diferir els pagaments dels seus emoluments i ho va fer passar per una renúncia dels futbolistes, evitant una càrrega fiscal de diversos milions d'euros.

Maurizio Arrivabene, conseller delegat del club, mantindrà el càrrec durant l'etapa de transició fins que hi hagi un nou equip consolidat. També s'ha nomenat com a nou director general Maurizio Scanavino, l'home de confiança de John Elkann, cosí d'Andrea Agnelli i, per tant, membre també de la família que ha controlat el club en les últimes dècades.        

Agnelli posa fi així a 12 anys a la presidència del club, que havien dirigit abans el seu avi, el seu oncle i el seu pare, però en una carta de comiat dirigida als socis, assegura que seguirà treballant pel futbol, referint-se sense mencionar-ho a la Superlliga, que pot quedar tocada després d'aquesta dimissió.  

Anar al contingut