Les sis samarretes de la subhasta (EFE)
Futbol

La desorbitada xifra per la qual volen vendre les samarretes de Messi en el Mundial

La casa de subhastes les treu a la venda per un preu estimat de 10 milions de dòlars

Agència / Redacció Esport3Actualitzat

Sis de les samarretes que Lionel Messi va vestir durant l'últim Mundial de Qatar 2022, amb les quals va guanyar la seva primera Copa del Món, sortiran a la venda el 14 de desembre a la sala Sotheby's de Nova York a un preu estimat conjunt de més de 10 milions de dòlars (9,13 milions d'euros).

Si aconsegueixen adjudicar-les, poden convertir-se en "la col·lecció esportiva més valuosa que hagi sortit mai en una subhasta", explica Sotheby's en un comunicat. Per ara, el rècord de recaptació (10,1 milions) el té la samarreta que va vestir Michael Jordan durant la final de l'NBA del 1998. En futbol, el rècord el té un altre argentí, Diego Armando Maradona.

Les peces, amb el famós número 10 i el nom de Messi a l'esquena, són les que l'astre va vestir a la primera meitat de la final, a la semifinal, quarts de final, setzens i dos dels partits classificatoris, segons detalla la casa de subhastes, que dona a entendre que la segona samarreta de la final (la que vestia quan va aixecar la copa) no és en aquest lot.

Les sis samarretes estaran disponibles per a la licitació entre el 30 de novembre i el 14 de desembre i "una part del que es recapti" -no s'explica quant- anirà destinada al projecte UNICAS de l'Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu de Barcelona.

Les peces de Messi han estat aportades a Sotheby's per una start-up de tecnologia anomenada AC Moment, que segons Sotheby's té una coneguda app per a fanàtics de diferents esports i gestiona objectes de valor dels esportistes.

 
Anar al contingut