L'extrem del Barça, Raphinha, durant el partit contra el València (Reuters)
Barça

La curiosa manera de marcar-se objectius de Raphinha

L'extrem brasiler del Barça ha concedit una entrevista al programa "Tot Costa" en què ha confessat que li costa estar satisfet amb les seves actuacions

Redacció Esport3Actualitzat

Raphinha és un jugador que fa de l'autoexigència la seva bandera, segons ha desvelat en una entrevista concedia al "Tot costa", de Catalunya Ràdio i Esport3. L'extrem brasiler explica com es fixa els objectius personals quan arriba a un equip nou, una manera que fa que no estigui satisfet amb els 8 gols i 9 assistències que porta fins ara amb el Barça:

"Mai no estic satisfet. A principi de temporada poso en un paper els números als quals vull arribar. Quan arribo a un equip nou, em marco com a objectiu marcar 10 gols i repartir 10 assistències. I si hi arribo augmento 5 gols i 5 assistències més [...] Ara ja m'hi acosto, però amb 8 gols i 9 assistències encara no estic satisfet. A mi m'agrada fer més i més i més."

Amb aquesta peculiar manera de fixar-se objectius, l'internacional brasiler ja es defineix com un d'aquells jugadors que repassen mentalment el que passa durant els partits.

"Sí, en molts partits dono moltes voltes al que ha passat. Sempre intento arribar al màxim de prop de la bona nota. Aquesta temporada he arribat a casa pensant que podria haver anat millor, independentment del resultat."

 

Raphinha ha explicat també l'empipada que va agafar quan va ser substituït en el partit contra el Manchester United a l'Spotify Camp Nou:

"En Xavi va ser jugador i segur que ho va entendre fins a cert punt. Em vaig enfadar perquè estàvem empatant i jo volia ser al camp per ajudar l'equip. Als jugadors ens agrada guanyar i a vegades hi ha enfadaments que tenen la seva explicació. Però no s'ha d'exagerar i, per les ganes de guanyar i d'ajudar l'equip em vaig passar del límit."

La lesió d'Ousmane Dembélé li ha donat més minuts dels que tenia i li ha permès jugar a l'extrem dret, on ell confessa que se sent més còmode:

"Fa molt temps que no jugo per l'esquerra, uns 5 anys. M'adapto millor a la dreta, però el que és important és jugar, sigui a l'esquerra, a la dreta o de porter."

L'última polèmica al Barça ha sigut pels llançaments de penals, una responsabilitat que ell assumia quan jugava al Leeds United.

"Els tiraria encantat. Des que jugava al Guimaraes que tiro penals. En el Barça-València jo era el segon de la llista. Jo veia que era important per a en Ferran xutar i marcar. Jo ja havia marcat gol, també. Ell era el primer de la llista i se l'havia de deixar xutar. Ansu volia xutar també però s'ha de respectar la llista. Tampoc ho veig com un tema greu."

Raphinha ha admès, per acabar, que no li sona de res el nom d'Enríquez Negreira.

Mira aquí el programa sencer:

 

Anar al contingut